İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. TEKNOLOJİ
  3. Kripto Para Borsası Paribu Çöktü!

Kripto Para Borsası Paribu Çöktü!

paribu

BTCTurk ile Eş Zamanlı Problemler

Ünlü kripto para borsası Paribu bugün tam anlamıyla çöktü.

Çağımızın parlayan yıldızı olan dijital paralara olan ilgi her geçen gün artıyor. Şuan dünya üzerinde 3000’den fazla kripto para birimi bulunuyor. Dalgalı bir borsaya sahip olan bu kripto paralar zamanla çok fazla değer kazanması ile adeta ilgi odağı haline geldi.

Son günlerde ünlü kripto para birimi Bitcoin’in 30.000 doların üstüne çıkması yatırımcıları ve girişimcileri şaşkınlık içinde bıraktı. Durum böyle olunca birçok yatırımcı Bitcoin ve diğer coinleri almak ve satmak için borsalara giriş yaptı. Türkiye’de en çok kullanılan yerli borsalardan biri olan Paribu bu gün aşırı giriş nedeni ile tam anlamıyla çöktü diyebiliriz.

Paribu yetkilileri sosyal medyadan yaptığı açıklama da durumun sağlayıcı şirketler kaynaklı olduğunu ve teknik ekibin düzeltmek için çalıştığını dile getirdi. Bu yoğunluktan etkilenen bir diğer yerli borsa da BTCTurk platformu oldu. BTCTurk’de aşırı yüklenme sebebi ile ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Yapılan son analizler, Paribu’ya girişin çoğu zaman kolay olmadığını net bir şekilde görmekteyiz. Birkaç sefer sayfa yenilemesi yaptıktan sonra ise kimi zaman girildiğini kimi zaman da herhangi bir düzelme gerçekleşmediğini fark ediyoruz. Durumla ilgili olarak paribu kullanıcıları düşüncelerini paylaşmak için resmen Twitter’a akın etti. Bu problemlerden sonra Paribu kullanıcıları borsadan çekileceklerini dile getirdi.

Paribu yetkilileri, erişim sorunlarına dair ilk resmi duyurularını saat 16:31’de yapmışlardı. Kullanıcılar, bu sıkıntılı süreçte Paribu’ya erişmekte çok ciddi sorunlar yaşamış, kimi kullanıcılar bu sorunlar nedeniyle zararlarının nasıl tazmin edileceğini sormuşlardı. Saat 16:53’te yeni bir açıklama daha yapan Paribu yetkilileri, kullanıcılardan özür dileyerek, sitenin düzeldiğini belirttiler.

Bu durumdan net bir şekilde anlaşılacağı gibi yerli borsalar, kripto para birimlerinde meydana gelen ani yükselmelerden kaynaklı olarak aşırı kullanıcı girişini kaldıracak teknik alt yapıya sahip değil.

Dilerseniz ”Apple’da Meydana Gelen Şarj Sorunu” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (1)

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir