1. Ana Sayfa
  2. TEKNOLOJİ
  3. 2020 Yılında 100 Bin+ Siber Saldırı Oldu!

2020 Yılında 100 Bin+ Siber Saldırı Oldu!

siber saldırı

Binlerce Saldırı Girişimi

Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 senesinde Türkiye’ye yönelik 100 binden fazla siber saldırı olduğunu bildirdi. Bu girişimlerin bir bölümü engellenirken bir bölümü de saldırı haline geldi. Bakan, 2018 senesinde 73 bin, 2019 yılındaysa 140 bin girişimin gerçekleştiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nda bazı bilgilendirmeler yaptı. Yaptığı açıklamalarda siber güvenlik konusuna değinen Bakan Karaismailoğlu, 2020 senesinin başından itibaren Türkiye’ye yönelik 105 binden fazla siber saldırı işleminin olduğunu söyledi. Bu girişimlerin bir kısmı engellenebilirken, bir kısmı da  siber saldırı haline geldi.

İletişim Platformu’ndan yayınlanan Corona tehdit istihbarat raporuyla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, pandemi sürecinde 41 adet kötü amaçlı sistem incelemesi, 565 adet de kötü amaçlı yazılım incelemesinin de paylaşıldığını ifade etti. Yapılan açıklamalara göre bu süreçte, 824 adet zararlı dropper ile komuta kontrol merkezi önlendi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, ülkemimizin geçtiğimiz yıllardaki hacker saldırı istatistiklerini de açıkladı. Yapılan açıklamalarda, 2018 senesinde 75 bin siber saldırı olduğu, bu saldırı girişimlerinin 2019 yılında 140 bine çıktığı ifade edildi. 2020 senesi için bildirilen 102 bini aşkın siber saldırı girişimi, bilgisayar zorbalarının Türkiye’yi hedef alma ihtimallerinin arttığının bir kanıtı.

Ülkemizin siber güvenliğini sağlayabilmek için yerli ve milli yazılımlar geliştirilmeye çalışıldığını belirten Karaismailoğlu, tamamen yerli kaynaklarla hazırlanan Kasırga, Avcı ve Azad gibi yazılımların oldukça iyi iş çıkardığını, bu yazılımlar sayesinde Türkiye’nin Global Siber Güvenlik Endeksi’nde 23 basamak ileriye gittiğini söyledi. Endeksin mevcut verilerini de paylaşan Karaismailoğlu, ülkemizin dünya genelinde 20, Avrupa’da ise 11. sırada bulunduğunu belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap