1. Ana Sayfa
  2. TEKNOLOJİ
  3. Google Chrome’da Pop-up Reklamlar Nasıl Kaldırılır?

Google Chrome’da Pop-up Reklamlar Nasıl Kaldırılır?

Popup

Kurtulmak Kolay

Sinir bozucu Pop-up reklamların nasıl kaldırılabileceğine dair adımları sizler için hazırladık.

Web sitelerinin hemen hemen hepsinin amacı tabi ki para kazanmaktır. Bu nedenle  ziyaretçilerin tümü potansiyel müşteri niteliği taşır. Web siteleri her hangi bir şey satmasa da ziyaretçilerden para kazanmayı hedefler. Web site içinde bulunan reklamlar para kazanmak için en mantıklı yoldur. Ancak yaygın olan ve bazı zamanlarda zarar veren bir yolda Pop-up reklamlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir web sitesini ziyaret ettikten sonra sizler isteseniz de istemeseniz de karşınıza Pop-up’lar çıkar. Bu reklamlar genellikle sinir bozucu ve can sıkıcıdır. Kapatmak içinde epey bir uğraş gerektirir. Günlük internet kullanımınızda yararlandığınız Google Chrome, Opera ve Explorer gibi tarayıcılarda bazı Pop-up reklam engelleme ayarları bulunur. Şimdi Pop-up tam olarak nasıl kaldırılır ve nedir hep beraber bir göz atalım.

Pop-up reklamlar, bir web sitesini ziyaret ettiğiniz esnada sizin isteğiniz dışında karşınıza çıkan yeni pencerelerdir. Bu Pop-up pencereler zararsız reklamlar ya da yönlendirmeler bulundurduğu gibi zararlı içerikleri de içinde barındırabilir. Bunu genele olarak ele alacak olursak Pop-up reklamların genellikle kötü amaçlı sistemler barındırdığı ve kullanıcıları tuzağa düşürmeye yönelik çalıştığını söyleyebiliriz.

Pop-up reklamlarda genellikle sahte reklamlar ve indirme alanları bulunur. Bu nedenle oldukça can sıkıcı bir yapıya sahiptirler. Peki bu Pop-up reklamları nasıl engelleriz? Sorusuna cevap bulmak için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

Google Chrome’da Pop-Up Reklamlar Nasıl engellenir?

Adım 1: Sağ üstte kısımda bulunan üç noktaya tıklayın ardından”Ayarlar”’ı açın.
Adım 2: Gizlilik ve Güvenlik bölümüne basın.
Adım 3: Daha sonra ”Site Ayarları” menüsünü açın.
Adım 4: İçerik kısmına girdikten sonra Pop-Up’lar ve yönlendirmeler seçeneğine basın.
Adım 5: Pop-Up engelleme kısmını aktif hale getirin.

Dilerseniz ”TURKSAT 5A Uydusu Artık Uzayda” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (1)

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir